Málnás-kókuszos kocka

2014-06-27

sponsored links





Valami gyorsat és málnásat akartam, de pár pavlova után (amit a gyerekek csak úgy esznek meg, hogy a ropogós külsõ részét leszedik, mert szerintük az olyan furcsa, poros állagú...) ) kevésbé édes verzióban: így lett inkább joghurtos, mint tejszínes, és a cukorral is spóroltam. A zselatintól nem lesz teljesen dermedt a krém, ennyitõl behûtve már szépen lehet szeletelni, nem folyik le a tésztáról, és finom könnyû marad - igazi hétvégi, jártunkban-keltünkben-kapjunk-ki-egyet-a-hûtõbõl süti lett. Ha pedig kicsit matekozunk és a mennyiségeket 30%-kal emeljük (a zselatint pedig 50%-kal), lehet két kerek 20-22 cm-es  tortalapot sütni, két krémréteggel, és kész is a málnás-kókuszos joghurttorta.

Hozzávalók: (20x30-as tepsihez)

3 tojás
8 dkg cukor
4 dkg liszt
1 tk. sütõpor
6 dkg aprószemû kókuszreszelék
1,5 dkg holland kakaó

400gr görög joghurt
6 dkg porcukor
4 dkg kókuszreszelék
2 dl tejszín
1 habfix
10 gr zselatin
30 dkg málna - pár szemet félre lehet tenni a díszítéshez

Az egész tojásokat  a cukorral kézi mixerrel 10 perc alatt világos,sûrû habbá kevertem, beleszitáltam a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet, hozzáadtam a kókuszreszeléket és óvatosan homogénné forgattam a tésztát.

175 fokra melegített sütõben, sütõpapírral bélelt tepsiben 15-18 percig sütöttem.


A zselatint 4 ek. vízzel megáztattam, a joghurtot, cukrot, kókuszreszeléket és a málnát a kézi mixer legkisebb fokozatán összekevertem. (De nem kell a gyümölcsöt teljesen összetörni.) Beleforgattam a habfix-szel az utasítás szerint  habbá vert tejszínt. A zselatint kevergetve  felmelegítettem, úgy, hogy  hozzáadtam 2 evõkanállal a málnás-joghurtos-tejszínes krémbõl, majd a mixer legkisebb fokozatán hozzáadtam a krém többi részéhez.

Fél órára betettem a hûtõbe, hogy kössön egy kicsit a krém, majd egyenletesen a tésztára kentem és 2órára behûtöttem, pici olvasztott csokival csíkoztam, majd 5X5-ös kockákra vágtam.

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/06/malnas-ko...

sponsored links

Keres?s