Málnás krémtúrópite
sponsored links
Gondoltam, még húsvét elõtt jól jöhet...
Aki megkóstolta, az sajttortának titulálta, annál csak annyival egyszerûbb, hogy elmarad a linzeralap, ez csupa-csupa krém! S további elõnyök? Piszkosul egyszerû és gyors - szénhidrát szinte semmi, cukor valóban 0, mivel én nyírfacukorral édesítettem, de ez ízlés dolga, ugyanakkor valami fenomenálisan finom!
Próbáljátok ki ;)
Málnás krémtúrópite
-50 dkg túró
-1 nagy doboz natur joghurt
-8 dkg vaj ( olvasztva, de langyosan)
-4 egész tojás
-2 vaníliás pudingpor ( lehet ugyanennyi étkezési keményítõ is)
-1 kezeletlen citrom héja
-1 vaníliarúd kikapart belseje
-ízlés szerint nyírfacukor
A tetejére:
-2 maroknyi mirelit málna kiolvasztva
A titok rögtön az elején: egy tálba teszek minden hozzávalót ( a málna kivételével), s egy botmixerrel teljesen krémesre keverem. Ettõl lesz annyira lágy és finom.
Egy magasabb pitetálat vékonyan kivajazok, majd beleöntöm a masszát. A tetejére rászórom a málnát.
175 fokra elõmelegített sütõben kezdem a sütését, majd 20 perc múlva mérsékelem a hõt 150 fokra. ( légkeverés) Így nekem 40 perc alatt lett kész. Semmiképp nem szabad szárazra sütni, ez készen is inkább krémes, de kihûlés után csodásan szelhetõ.
Tipp: elkészítettem már más gyümölcsökkel is, nagyon finom szederrel, fekete és pirosribizlivel, de szerintem mindenféle savanykás gyümölccsel.
A paleo változat Tücsökbogárnál található!
Jó étvágyat!
Trinity