Málnás katalán krém
sponsored links
2013: Barcelonában tolom a katalán krémet... Legkedvesebb utazásom egyike volt... Pedig tudom semmi extra, Barcelonába már bárki eljut... De mi kocsival mentünk... 3844 km-t tettünk a kocsiba, közben kávéztunk Monte-Carloban, szállást kerestünk Ventimigliában, nyaraltunk Barcelonában, strandoltunk októberben, leégtem, majd eláztunk, majdnem ottragadtunk az olasz autópályán... hajóztunk Velencében, megint szállás Bresciában.... Tankoltunk sokat... Tankolás után kávéztunk sokat.... Majd bámultunk gyönyörû tájakat...és jöttünk haza, itthon traffipax, fizettünk :)
Barcelonához, vagy csak úgy... Ajánlok egy szuper katalán krémet, nem is akármilyet... Málnásat :))
Barcelonához, vagy csak úgy... Ajánlok egy szuper katalán krémet, nem is akármilyet... Málnásat :))
Hozzávalók:
4 db
4 db
500 ml tej
csipet fahéj
1 dblime leve
4 db tojássárgája
50 g cukor
2 csapott ek étkezési keményítõ
12 szem málna
12 szem málna
1-1 ek cukor a tetejére
A tejet a fahéjjal és a lime levével összemelegítjük, de nem forraljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítõvel.
A meleg tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük amit közben folyamatosan keverünk.
Visszatesszük a tûzre és besûrítjük.
A tálkák aljába tesszünk 3-3 db málnát, ráöntjük a krémet, hagyjuk kicsit hûlni, majd hûtõbe tesszük.
Tálaláskor a tetejére 1-1 ek cukrot teszünk és rákaramellizáljuk.