Málnás habos kocka - sütés nélkül
sponsored links
Könnyen elkészülhet a meleg nyári napokon ez a finom krémes sütemény, és még a sütõt sem kell hozzá bekapcsolni. Így több idõm jut másra. :)
Hozzávalók:
- kb. 35 db négyzet alakú háztartási keksz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 700 ml tej
- 6 evõkanál cukor
- 300 g málna
- 250 ml tejszín + 3 evõkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
- Egy 22 x 30 cm-es tepsi alját kirakjuk a kekszekkel.
- A málnát szûrõben átmossuk, majd hagyjuk lecsepegni.
- Ezalatt elkészítjük a pudingot. A pudingport a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel együtt sûrû krémmé fõzzük.
- A még meleg krémet a kekszek tetejére simítjuk, majd egy kicsit hagyjuk, hûlni, de csak annyit, hogy ne bõrösödjön meg nagyon, mert akkor nehéz lesz a málnaszemeket belenyomni.
- Tehát kirakjuk málnával, majd a porcukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínnel feldíszítjük.
- A tetejére elszórva tehetünk még málnaszemeket.
- Tegyük hûtõbe, minimum 2 órára fogyasztás elõtt.
Jó étvágyat!