Málnás csokoládétorta.
sponsored links
Meglátni és elsõ látásra megszeretni ezt a tortareceptet egy pillanat mûve volt. Hol is máshol láthattam volna, mint a kedvenc fõzõs csatornámon(TV-Paprika) a "szakács, ha szabadnapos" egyik adásában. Szeretem ezt a sorozatot, szívesen próbálgatom ki a recepteket, és mindig nagy sikerem van velük. Ezzel a tortával is így történt, nagy-nagy sikere volt. A tésztája egy egyszerû kakaós piskóta, melyet a töltelék igazi ünnepi tortává varázsolt. A habos csokoládékrém, és a málnadzsem ugyanis remekül illenek egymáshoz. Persze azért a málna helyett mindenki a saját ízlésének megfelelõ gyümölcsöt választhat a dzsem készítéséhez. A siker mindenképpen garantált.
Piskóta hozzávalói:
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek porcukor
2 ek kakaó
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek porcukor
2 ek kakaó
Az egész tojásokat habosra keverni a cukorral, majd beleszitálni a lisztet és a kakaót. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelni sütõpapírral, majd beleönteni a masszát.
Elõmelegített sütõbe, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni. A formában hagyni egy kicsit hûlni, majd kivéve rácsra tenni és ...
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelni sütõpapírral, majd beleönteni a masszát.
Elõmelegített sütõbe, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni. A formában hagyni egy kicsit hûlni, majd kivéve rácsra tenni és ...