Málnás csokitorta
sponsored links
Hozzávalók:
a kakaós piskótához: 6 tojás, 12 evõkanál cukor, 4 evõkanál olaj, 6 evõkanál kakaó, 10 evõkanál liszt, kávéskanál sütõpor
a csokis krémhez: 2,5 dl tejszín, 20 dkg 50%-os csokoládé
a málnás krémhez: 70 dkg málna, 2 tejszín ízû pudingpor, 5 dl habtejszín, 7 dl tej, 13 evõkanál cukor, 2 tasak zselatin
a díszítéshez: 3 dl habtejszín, 10 dkg csokoládé, 20 dkg málna
Elkészítése:
A kakaós piskótát 2 lapban sütjük meg. Egy laphoz 3 egész tojást habos krémmé verünk 6 evõkanál cukorral, majd lassan hozzáadunk 3 evõkanál vizet és 2 evõkanál olajat. A kakaót és a sütõport összevegyítjük a liszttel, majd rászitáljuk a krémre és lazán beledolgozzuk. Kivajazott, kilisztezett, 26 cm-es tortaformában, 15 perc alatt megsütjük.
A csokis krémhez a tejszínt felforrósítjuk, félrehúzzuk és beleteszünk 20 dkg feltördelt csokoládét, majd addig ...