Málnás csokis süti ropogós ostyával
sponsored links
Nincs is jobb egy kockányi puha és tömör, csokoládés sütinél... Talán csak ha zamatos málna és ropogós ostya kerül a tetejére:) Most egy egyszerû, ámde hihetetlenül nagyszerû ízû süti receptje következik. Amolyan elronthatatlan fajta, csak összekeverjük és kész, így az elkészítési ideje nagyjából 15 perc (+ a sütés) ami nagyjából a hozzávalók összekeverésében merül ki. Jól hangzik, ugye?:) A végeredmény pedig egy puha és tömör, igazi csokoládé ízû sütemény, amiben rubinvörös, savanykás málnaszemek bújnak meg. Ha ez még nem lenne elég, a lágy textúrát ropogós ostyadarabok törik meg. Vigyázat, ízbomba!:)
Hozzávalók
Tésztához: (20x30 cm)- 25 dkg liszt
- 4 dkg holland kakaó
- 2 kk sütõpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 cs bourbon vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg ostyarúd
Elkészítés
- A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütõporral és egy csipet sóval.
- A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel simára keverjük.
- Ezután két részletben a tojásos masszához szitáljuk a kakaós lisztet, a tejjel felváltva és az egészet simára keverjük.
- Sütõpapírral bélelt sütõformába simítjuk.
- A tetejére szórjuk a málnát (ha fagyasztottat használunk, fagyos állapotban tegyük rá) és enyhén belenyomkodjuk. Az ostyát darabokra törjük és megszórjuk ezzel is.
- 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb 30-35 perc alatt megsül.