Málnás-citromos panna cotta.
sponsored links
Megint igen meleg idõ köszöntött ránk, így sütkérezés helyett, egy finom panna cottát készítettem. Már többször készült különbözõ ízesítéssel, és eddig mindegyik igencsak a kedvünkre való volt. Még sikerült leszednem annyi málnát, (most 1-2 hétig pihen a málna, majd újult erõvel, újra termésnek indul) hogy ehhez a finomsághoz éppen elég legyen. Azért kicsit aggódtam, hogy vajon illik-e majd a nem túl édes málna a citromos krémhez. Persze felesleges volt az aggódásom, mert bizony nagyon finom, frissítõ volt így együtt ez a két réteg. Málna híján, persze ízlés szerinti gyümölccsel készíthetjük, de a citromos panna cotta magában is nagyon finom.
Hozzávalók 6 db formához:
2,5 dl málnapép
5 g zselatin (por)
A málnát ízlés szerinti mennyiségû cukorral, vaníliás cukorral, és õrölt fahéjjal fõzzük pár percig, majd egy szitán ...