Málnás-citromos morzsatorta

2017-07-07

sponsored links









Na ezért a süteményért akármekkora kánikulában hajlandó vagyok/leszek bekapcsolni a sütõt. :D Nagy kedvenc lett nálunk. :) A "piskóta" szaftos és puha, a citrom klasszul kiemeli a málna zamatát és a tetején a ropogós morzsa... ? Ha valami csoda folytán több napot kibírna, még akkor is puha marad a tésztája. Igaz, akkorra a morzsa is kissé megpuhul a tetején, de ez mit sem változtat azon, hogy nagyon finom. :) Ez utóbbi -mármint, hogy több napig puha marad- tesztelve, mivel a nagy kánikulában persze a süti sem fogy olyan sebességgel. :D A recept eredetijét itt találjátok. Én csak nagyon-nagyon picit módosítottam rajta. :)









Hozzávalók egy 22 cm átmérõjû tortaformához:
A tésztához:
11,5 dkg vaj (szoba-hõmérsékletû)
20 dkg cukor
2 nagy tojás
22,5 dkg tejföl
27 dkg sima liszt
1 csomag sütõpor (12 g)
1/3 kk. só
2 nagy citrom leve
1 citrom reszelt héja
35 dkg málna (lehet fagyasztott is)
kevés vaj és zsemlemorzsa a formához

A morzsához:
11,5 dkg vaj (szoba-hõmérsékletû)
10 dkg cukor
13,5 dkg sima liszt
1/2 citrom reszelt héja

  1. A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és alaposan elkeverjük.
  2. Egy tálkában elvegyítjük a lisztet, a sót és a sütõport, majd a vajas keverékhez adjuk és simára dolgozzuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az egészet jól átkeverjük.
  3. A tésztát vajazott, morzsával hintett formába öntjük és szépen elegyengetjük.
  4. A tetejére szórjuk a málnát.
  5. A morzsás réteghez a vajat a liszttel, a cukorral és a citromhéjjal elmorzsoljuk, majd a málna tetején egyenletesen elosztjuk.
  6. 180 °C-ra elõmelegített sütõben ~55 perc alatt -tûpróbával ellenõrizzük- készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hûlni, ezután szeleteljük. Porcukorral hintve tálaljuk.













    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s