Málnazselés túrótorta

2011-11-10

sponsored links


Néhány napja a fb oldalamra tettem fel ezt a gyors kis tortát - eredetileg nem állt szándékomban külön bejegyzést írni róla, mert hasonló már szerepel a blogon, de muszáj: nagy volt a nyomás... :D ;) Még az elmúlt hétvégén készült, amolyan hûtõtakarítós tortaként: az alapja a zsuzsi szelet kakaós-mézes lapja, ez a férjem szülinapi tortája óta várta a fagyasztóban a hasznosítást. Ezen a szokásos joghurtos-tejszínes túrókrémem volt, a tetején pedig mirelit málnából készített zselé. Finom, könnyû, az a "két szeletnél alig tudod abbahagyni"-féle. :)

Ha nem "maradékhasznosítasz", süss valamilyen lapot alá. Ez lehet piskóta vagy mézes lap, de akár kekszbõl is készíthetsz egy sütés nélküli lapot. Én kakaós-mézes lapot használtam alulra, amit a fagyasztóból halásztam ki - kivettem a zacskóból, rácsra tettem és hagytam szobahõmérsékleten felengedni. (Nagyon hasznos ám az ilyesmi a háznál, érdemes tartani belõle... :D)
A szokásos túrókrémemet készítettem hozzá: a túrót összemixeltem a joghurttal. Cukorral - és vaníliás cukorral - édesítettem, citromhéjat reszeltem és kevés citromlevet csorgattam hozzá, majd beleforgattam az ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2011/11/malnazseles-...

sponsored links

Keres?s