Málnazselés-tejfölhabos torta
sponsored links
Ma még ugyan rekkenõ hõség, sõt szinte elviselhetetlen kánikula van, de holnapra már megérkezik a felfrissülés, és bátran hozzáláthatunk a tortasütéshez. A napsütésnek köszönhetõen minden nap leszedek egy nagy tál málnát, így adott volt, hogy abból készül majd valami finom sütemény. Aztán jött az ötlet, hogy sütök egy vajas piskótaalapot, majd arra kerül egy réteg málnazselé, végül pedig egy habos-krém. A habos krémekhez általában mascarponét használok, viszont több kedves olvasómtól is kaptam levelet, hogy "biztosan nagyon finom lehet a mascarponekerém, de a mascarpone eléggé drága". Így aztán ehhez a habos-krémhez most a mascarponét lecseréltem tejfölre, és állítom hogy nagyon, de nagyon finom lett így is. 20%-os tejfölt vettem, majd egy szûrûben hagytam pár órán át, hogy a felesleges savó lecsepegjen, és a tejföl jó krémes legyen. Így vesztett a savanykás ízébõl, és jól összeillett az édes tejszínhabbal. Az elkészült torta pedig egyszerûen abbahagyhatatlan........
Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:
6 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojás (közepes) ...