Málnazselé pektinnel

2012-11-23

sponsored links



Egy ideje már kísérletezek a különféle gyümölcszselé-receptekkel, fõleg szaloncukorhoz, az apukám kedvence ugyanis a zselés szaloncukor. Próbáltam már lapzselatinnal, de annak az állaga nem tetszett igazán: olyan kocsonyás, kevéssé harapható volt, nem elég testes.

Aztán tavaly karácsonykor agar-agarral próbálkoztam, de annál én legalábbis utóízt éreztem.

Most pedig végre kipróbáltam a pektint, amit Levendula & Csokoládé Vivitõl kaptam, aki tuti gondolatolvasó :) Az eredmény nekem nagyon meggyõzõ volt, állagra és ízre is! A zselé készítéséhez William Curley alapreceptjét (56. és 124. oldal) használtam (a cukormennyiségen csökkentve), tetszett nála, hogy a bogyós gyümölcsöknél egy kis részt magokkal együtt tesz bele, így az egy kis plusz textúrát ad a zselének, de mivel a püré nagy része át van passzírozva, mégsem hemzsegnek benne a kicsike magok.

Hozzávalók kb. 16 kockához:
Málnapüré:
- 1,5 ek. víz
- 25 gr cukor
- 250 gr málna
- fél ek. citromlé
Málnazselé:
- 140 gr málnapüré
- 25 gr málna ...

Folytats a blogon ... www.pralineparadicsom.hu/2012/11/maln...

sponsored links

Keres?s