Málnatorta
sponsored links
A kertben folyamatosan érik a málna, így most a málnás süteményeké, desszerteké a fõszerep nálunk.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
20 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
70 dkg natúr joghurt
5 evõkanál cukor
20 g zselatin
5 dl tejszín
30 dkg málna
A tetejére
20 dkg málna
csokoládédarabkák
A kekszet aprítógépben morzsás állagúra aprítjuk, és hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A tortagyûrût tortatálra helyezzük és belenyomkodjuk a kekszet.
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel!), majd langyosra hûtjük.
A málnát botmixerrel pürésítjük, a tejszínbõl kemény habot verünk. Mindkettõt a joghurtos részhez adjuk és habverõ segítségével jól összedolgozzuk.
A kekszréteg tetejére öntjük és 4-5 órán át hûtjük.
Ha teljesen megdermedt, eltávolítjuk a tortagyûrût, a torta tetejét kirakjuk málnával és megszórjuk csokoládédarabkákkal.