Málnaszörp
sponsored links
Kisebb, vagy nagyobb mennyiségben, de málna-
szörpnek muszáj készülnie, fõleg,
ha az ember lánya málna-ültetvényessé avanzsált!? :)
Hozzávalók:-2 kg MÁLNÁHOZ
-0,5 kg kristálycukor
-0,5 liter víz
Kezdõ lépésként a vízbõl és a cukorból
szirupot fõzök, nagy lángon-nem kell sokáig,
elég 5 perc fövés...és nem keverem közben
semmivel!
Teljesen ki kell hûteni!
A málnát leöblítem és a botmixert ráengedem;
a kihûlt cukorszirupot is hozzákeverem.
A magos változat kizárólag a fotó miatt maradt,
fogyasztás szempontjából viszont sokkal
elõnyösebb, ha szitán átpasszírozzuk
-pár perc pepecselés pusztán, de
sokkal bársonyosabb lesz a végeredmény.
Fogyasztásig vagy mélyhûtõbe tesszük és
mindig annyit szedünk ki, amennyit 1-2 nap
alatt elfogyasztunk, vagy
ha nem készült hektónyi mennyiség, akkor
flakonban, a hûtõben eláll jó pár napot. :)
...és ezt is Anyukám mondta! :)