Málnalekvár
sponsored links
Rengeteg málnánk van még mindig, és augusztus végéig lesz is. Szerencsére. Ennek egy nagy része eladásra megy, másik, kisebb része pedig itthoni fogyasztásra. A nagymamám szokott minden éven eltenni málnaszörpöt, bár én nem szeretem, semmilyen édes dolgot nem tudok meginni (szénsavasat sem iszom). Az el nem adott málnából megpróbáltam levárt készíteni. El is készült, és ahhoz képest hogy az elsõ lekvárom, meglepõen jó, bár lehet csak a málna finom:)
Hozzávalók:
2kg málna
1kg cukor
késhegynyi tartósítószer
Elkészítés:
A málnát jól megmossuk.
A málnát egy edényben egy órán át fõzzük, és közben kevergetjük nehogy lekapjon.
Szitán alaposan áttörjük, hogy a magok fennakadjanak (nekem azért lett a lekvárban..). Kb. 1kg málnánk lesz ...