Málnalekvár

2017-07-05

sponsored links

Az egyik legegyszerûbb, gyors lekvár recept és annyira finom, hogy elmondani sem tudom - ezt inkább meg kellene kóstolni mindenkinek. Számomra most ez a legfinomabb lekvár! Aztán rögtön jön sorban a sárgabarack-, eper-, szilvalekvár is. ? Ezeket is minden évben elkészítem a kertben érõ gyümölcsökbõl - az idén már van eperlekvárunk, 1 hét múlva következik a sárgabarack lekvár fõzés. A málnalekvárt 2 hete fõztem, csak eddig nem volt idõm feltenni - jövõ héten kezdõdik a nyári konyha + kerti tároló építés: ennek a konkrét tervezésével foglalkoztam/foglalkozom a napokban és kíváncsian várom majd a végeredményt. 





Hozzávalók:
ebbõl a mennyiségbõl kb. 6 db 3 dl-es üveggel lesz
3 kg málna
50 dkg cukor
 
Ha több vagy kevesebb málnából készítjük, a cukor mennyiségét arányosan elosztjuk a gyümölcs mennyiségével.


Pöttyös kézmûves kerámia lekvár tartó kapható a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 


Elkészítés:
1. Az üvegeket alaposan elmossuk forró vízben, megszárítjuk.
2. A málnát is alaposan megmossuk egy szûrõben folyó vízben.
3. Egy lábasba tesszük a cukorral együtt, közepes lángon felforraljuk kevergetve, majd alacsony lángon fõzzük folyamatosan kevergetve kb. 30 percig. Attól függõen, hogy mennyire szeretnénk hígabbra vagy sûrûbbre a lekvárt, lehet több vagy kevesebb ideig is fõzni. 
4. Majd kimerjük az üvegekbe, melyeket jó erõsen lezárunk és fejjel lefelé fordítjuk 5 perce és száraz dunsztba helyezzük 1-2 napra. 
5. Késõbb a lekvárokat igyekezzünk hûvösebb helyen tárolni. A felbontott üveget pedig hûtõben tároljuk a teljes elhasználásig. 

Tipp:
A családom maggal együtt készítve szereti a málna lekvárt, számunkra így a természetes, ezért én nem szoktam átpasszírozni. De ha valaki mag nélkül szereti, akkor a megmosott gyümölcsöt szûrõn passzírozza át, mielõtt elkezdi fõzni a lekvárt.



 
Jó étvágyat!   

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/07/malnale...

sponsored links

Keres?s