Málnakrémes szelet
sponsored links
Már érik a málna. :D Igaz, a "hatalmas" málnásból még csak pár maréknyi érett szemet lehetett levadászni. Egy része elfogyott frissen, a maradék a sütire került díszítésnek. :) A piskótához a tavalyi aranytartalékból használtam. :D A málnás körüli nyüzsgés és zsongás biztos jele annak, hogy ebbõl a gyümölcsbõl nem lesz hiány az idén. (Ezt gyorsan le is kopogom. :)) Ez a málnakrémes szelet nagyon ízlett mindenkinek, úgyhogy biztosra veszem, hogy lesz még a nyáron. ...sokszor... ;)
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
5 ek. fehér tönkölyliszt
1 ek. étkezési keményítõ
4 ek. cukor
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. sütõpor
csipet só
2 marék málna (lehet mirelit is)
kevés vaj és liszt a formához
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
15 dkg málna
2 ek. cukor
A díszítéshez:
figurina formacukor
piros és sárga málnaszemek
- A tésztához a tojásokat elhabarjuk a cukorral. Hozzáadjuk a sóval és sütõporral elkevert lisztet, az étkezési keményítõt és a vaníliaport. Kikeverjük a tésztát, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket.
- A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, elegyengetjük és 180°C-ra elõmelegített sütõben ~30 perc alatt készre sütjük. Hûlni hagyjuk.
- A krémhez a málnát a 2 evõkanál cukorral addig forraljuk, míg kissé besûrûsödik. Szitán átpasszírozzuk.
- A mascarponét a vajjal és porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, elkeverjük. A kihûlt piskóta tetejét bevonjuk a málnás krémmel, majd néhány órát hûtõben pihentetjük a süteményt.
- Tálaláskor tetszõleges formára szeleteljük, formacukorral és málnával díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük májusi számában is. :)