Málnakrém

2012-05-06

sponsored links


Még mindig van egy kevés fagyasztott gyümölcs az elõzõ évi termésbõl, ezek közül mostanában a málna a legkapósabb. Kisebbik lányom névnapjára egy hete joghurthabos tortát készítettem, a tegnapi partira pedig parfét. Ennek az alapja ez a fõzött málnakrém, amit a citromkrém mintájára készítek. Nagyon finom, változatosan felhasználható krém, ami zárt üvegben néhány napig elvileg eláll a hûtõszekrényben, bár ezt nem tudtam még tesztelni, mert mindig azonnal elfogy. :D

A mirelit málnát a mikró olvasztó programján olvasztom ki (szezonban ez a fázis megspórolható), majd villával pépesítem és szûrõn áttöröm. Kevés citromlevet csorgatok hozzá. Hozzáadom a cukrot és a vaj felét, majd gõz fölött addig melegítem a keveréket, amíg a vaj elolvad.
A tojásokat és -sárgákat egy másik edényben habosra keverem, és belecsorgatom a málnapépet. Folyamatosan ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/05/malnakrem.html

sponsored links

Keres?s