Málnahabos képviselõfánk
sponsored links
Ezeket a csodacuki mini képviselõfánkokat is a fõzõsuli legutóbbi rendezvényén sütöttük, farsang alkalmából. Klasszikus tészta, vaníliakrém, és málnás tejszínhab.
20 dkg liszt
1 dl étolaj
6 db tojás
csipet só
A sütõt elõmelegítjük, legyen forró, legalább 200 fokos és a sütõ aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit.
A vizet a sóval és az olajjal felforraljuk. Ha erõsen forr, hozzákeverjük a lisztet és még 1-2 percig gyorsan kevergetjük, majd lehúzzuk a tûzrõl és egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, állandó kevergetés mellett. Jól kikeverjük. Lisztezett vajazott tepsibe, vagy sütõpapíros tepsire csillagcsöves habzsákkal diónyi nagyságú kis rózsákat nyomunk.
Forró, legalább 200 fokra elõmelegített gõzös sütõben addig sütjük, amíg kb. térfogata ...