Málnafagylalt (cukormentes)
sponsored links
Ez lett az én kedvenc fagyim. Azért érdekes ez, mert én nem szoktam fagyizni, mivel nem nagyon szeretem õket. Ez a változat, melyet saját málnából készítettem annyira megtetszett, hogy azóta már többször is elkészítettem, és szívesen fogyasztom.
Nagyon egyszerû, mégis nagyon finom, és még krémes is, annak ellenére, hogy nem fagyigéppel készült. A jó tejszín az egyik kulcsa szerintem, mert más fajta tejszínbõl elkészítve már nem ilyen finom.
Hozzávalók:
- 400 ml édesítetlen habtejszín (Pilos terméket szeretem hasznáni erre a célra)
- 35 dkg málna
- 5-10 dkg (ízlés szerint) nyírfacukor, eritrit, vagy xilit (ki amit használ)
Elkészítése:
- A tejszínt a mixer magas fokozatán habbá verjük, ízlés szerint édesítve.
- Megmossuk a málnát, majd édesítõvel összeturmixoljuk. Egy szitán, vagy szûrõn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
- A tejszínt dobozba simítjuk, ráöntjük a málnapürét, és márványosan összehúzogatjuk.
- Megfagyasztjuk, majd fogyasztás elõtt néhány perccel kivesszük, hogy kissé kiengedjen.