Málnaecet házilag

2012-07-27

sponsored links


Málna
ecettel elõször Olaszországban találkoztam. Elõször kissé furcsának tûnt, de hamar ráéreztem a lényegre (eszencia)! A gyümölcsös, utánozhatatlan málnaaroma nagyon jól harmonizál sajtokkal (kecskesajt, mozarella), salátákkal (rucola), de öntheted fagylaltra is. Nagyon keveset használok, pici olívaolajjal együtt. Nem kell hozzá málnabokor, de persze nem árt az sem. Az eredeti recept 0,5 kg-ra szólt, én 300 grammal próbálkoztam, és szokás szerint csökentettem a cukor mennyiségén.

Málnaecet

Elkészítési idõ:        15-20 perc + 5 nap
Mennyiség:              240 ml (kis üveg)
Fõzési idõ :                10 perc

Hozzávalók 250 ml málnaecethez:

300 g málna
180 ml jó minõségû fehérborecet ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/07/maln...

sponsored links

Keres?s