Málnaecet házilag
sponsored links
Málnaecettel elõször Olaszországban találkoztam. Elõször kissé furcsának tûnt, de hamar ráéreztem a lényegre (eszencia)! A gyümölcsös, utánozhatatlan málnaaroma nagyon jól harmonizál sajtokkal (kecskesajt, mozarella), salátákkal (rucola), de öntheted fagylaltra is. Nagyon keveset használok, pici olívaolajjal együtt. Nem kell hozzá málnabokor, de persze nem árt az sem. Az eredeti recept 0,5 kg-ra szólt, én 300 grammal próbálkoztam, és szokás szerint csökentettem a cukor mennyiségén.
Málnaecet
Elkészítési idõ: 15-20 perc + 5 nap
Mennyiség: 240 ml (kis üveg)
Fõzési idõ : 10 perc
Hozzávalók 250 ml málnaecethez:
300 g málna
180 ml jó minõségû fehérborecet ...