Málnadzsem
sponsored links
Hozzávalók:
2,5 kg málna
50 ml folyékony édesítõszer
2 tasak Dr Oetker ( 50 g. )dzsemfix szuper 3:1 zselírozóanyag)
Elkészítése:
Készítsük el a befõttesüvegeket.
Mossuk tisztára és sterilizáljuk ki.
Sterilizálás:
1. A tiszta üvegeket betehetjük a mikróba 2-3 percre, felforrósítjuk.
A tetejüket pedig forróvízbe fõzzük ki.
Vagy.....
2. Mosogatógépben mosogatjuk tisztára és még forrón kivesszük õket.
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük,majd egy nagyobb fazékba rakjuk.
Hozzáadjuk az édesítõt és a dzsemfixport.
Állandó kevergetés közben nagy lángon felforraljuk.
Forrás után 3 percig fõzzük,majd elzárjuk alatta a gázt.
Tetejérõl egy kanál segítségével leszedjük a habot.
Tiszta forró steril üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.
A tetõvel lefordítva egy tálcára rakjuk és így hagyjuk 5-8 percig,majd visszafordítjuk .
Ezzel a mûvelettel be is fejeztük a dzsem befõzését és tehetjük is a kamra polcra.
Ezzel a módszerrel darabos dzsemet fogunk kapni,ha lekvárt szeretnénk fõzni akkor fõzés elõtt a málnát turmixszoljuk össze és szûrjük le a magoktól. 750 ml. levet 20 ml. folyékony édesítõvel keverjük el adjuk hozzá 1 cs. zselésítõt és forraljuk fel. Forralás után fõzzük 3 percig és forró üvegekbe töltsük be,hasonló módon mint a dzsemfõzésénél.