Málna és joghurt azaz 1 nap, 2 pohárdesszert
sponsored links
A legegyszerûbb és a legfinomabb desszertetek, mindig idény jellegûek...
...és nincs benne semmi ördöngösség, csak ötlet és fantázia, természetesen egyszerûen?
...és mivel ilyen napokat élünk, ma még hozok egy ilyesmi finomságot !
MÁLNÁS POHÁRDESSZERT,
JOGHURTTAL ÉS MASCARPONE-VAL
Ez a mennyiség ügyesen osztva, akár 6(+) adagra is elég.
Hozzávalók:
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
10 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
2 cs. vaníliás cukor
12-16 db babapiskóta
csoki reszelék
Elõször is a málnát a cukorral jól elkeverjük, összeforgatjuk, de nem törjük túlságosan meg, majd néhány órácskára hûtõben pihentetjük, hogy a cukor feloldódjon és fincsi ?málnaszörpöt? kapjunk.
Aztán poharak aljába beletördelünk, belevagdosunk 1 db babapiskótát, és a málna sûrejébõl, 2 (3) evõkanállal rájuk merünk.
A joghurtot és a mascapone-t, a 2 csomag vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük, és szintén 2 evõkanállal a málnás rétegre kanalazunk.
A maradék mascarpone-s joghurtot, összekeverjük a málna levével (ha maradt benne egy-két darabka málna, az kimondottan jót tesz neki), és szépem a poharakba adagoljuk.
A tetejét csoki reszelékkel díszíthetjük és egy-egy darab babapiskótát is beleállítunk < ez utóbbi azért, jó, mert a piskóta, magába szívja a joghurtos rész nedvességét és így egy pompás, ?habos? állagú, krémes, pohárdesszertet kapunk.
...és nincs benne semmi ördöngösség, csak ötlet és fantázia, természetesen egyszerûen?
...és mivel ilyen napokat élünk, ma még hozok egy ilyesmi finomságot !
MÁLNÁS POHÁRDESSZERT,
JOGHURTTAL ÉS MASCARPONE-VAL
Ez a mennyiség ügyesen osztva, akár 6(+) adagra is elég.
Hozzávalók:
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
10 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
2 cs. vaníliás cukor
12-16 db babapiskóta
csoki reszelék
Elõször is a málnát a cukorral jól elkeverjük, összeforgatjuk, de nem törjük túlságosan meg, majd néhány órácskára hûtõben pihentetjük, hogy a cukor feloldódjon és fincsi ?málnaszörpöt? kapjunk.
Aztán poharak aljába beletördelünk, belevagdosunk 1 db babapiskótát, és a málna sûrejébõl, 2 (3) evõkanállal rájuk merünk.
A joghurtot és a mascapone-t, a 2 csomag vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük, és szintén 2 evõkanállal a málnás rétegre kanalazunk.
A maradék mascarpone-s joghurtot, összekeverjük a málna levével (ha maradt benne egy-két darabka málna, az kimondottan jót tesz neki), és szépem a poharakba adagoljuk.
A tetejét csoki reszelékkel díszíthetjük és egy-egy darab babapiskótát is beleállítunk < ez utóbbi azért, jó, mert a piskóta, magába szívja a joghurtos rész nedvességét és így egy pompás, ?habos? állagú, krémes, pohárdesszertet kapunk.