Málna és joghurt azaz 1 nap, 2 pohárdesszert

2017-06-01

sponsored links

A legegyszerûbb és a legfinomabb desszertetek, mindig idény jellegûek...
...és nincs benne semmi ördöngösség, csak ötlet és fantázia, természetesen egyszerûen?
...és mivel ilyen napokat élünk, ma még hozok egy ilyesmi finomságot !





















MÁLNÁS POHÁRDESSZERT,
   JOGHURTTAL ÉS MASCARPONE-VAL
Ez a mennyiség ügyesen osztva, akár 6(+) adagra is elég.
Hozzávalók:
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
10 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
2 cs. vaníliás cukor
12-16 db babapiskóta
csoki reszelék
Elõször is a málnát a cukorral jól elkeverjük, összeforgatjuk, de nem törjük túlságosan meg, majd néhány órácskára hûtõben pihentetjük, hogy a cukor feloldódjon és fincsi ?málnaszörpöt? kapjunk.
Aztán poharak aljába beletördelünk, belevagdosunk 1 db babapiskótát, és a málna sûrejébõl, 2 (3) evõkanállal rájuk merünk.
A joghurtot és a mascapone-t, a 2 csomag vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük, és szintén 2  evõkanállal a málnás rétegre kanalazunk.
A maradék mascarpone-s joghurtot, összekeverjük a málna levével (ha maradt benne egy-két darabka málna, az kimondottan jót tesz neki), és szépem a poharakba adagoljuk.
A tetejét csoki reszelékkel díszíthetjük és egy-egy darab babapiskótát is beleállítunk < ez utóbbi azért, jó, mert a piskóta, magába szívja a joghurtos rész nedvességét és így egy pompás, ?habos? állagú, krémes, pohárdesszertet kapunk.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2016/04/...

sponsored links

Keres?s