Málna krémleves
sponsored links
Volt némi maradék málna otthon, amit még Anyutól kaptam, ezért nekiláttam felhasználni, mielõtt kárbaveszett volna.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 25 dkg málna
- fél citrom leve
- 5 ek cukor
- fél csomag eper ízû pudingpor
- 6 dl tej
- 1 dl fõzõtejszín
- 1 csipet só
Elkészítés:
A málnát óvatosan megmossuk,lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek - és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti magokat le is szûrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot ís, így kezdjük el fõzni folyamatos kevergetés mellett míg kicsit el nem kezd besûrûsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet és pár percig rotyogtatjuk. Fogyasztás elõtt lehûtjük.