Málna-csoki torta
sponsored links
Torta:
150 g földimogyoró
6 tojás
6 ek cukor
pici szódabikarbóna
Egy kapcsos tortaformát sütõpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Elõmelegített sütõben 170 fokon tûpróbáig sütjük.
Ha kihûlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém
300 g málna
fél doboz mascarpone( most lightot használtam)
2 dl tejszín
4 ek cukor
A málnát felolvasztjuk és pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felét eltesszük a zseléhez.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a málnát beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Málna zselé
a maradék málnavelõ, 2 ek cukor, 1 cs torta zselé
Folyton kevergetve megmelegítjük. A torta lap másik felére, nem a krémes oldalára kenjük.
Csoki réteg
150 g étcsoki
2 dl tekjszín
Az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk. A torta tetejére simítjuk.
A tortát visszatesszük a kapcsos formába és úgy töltjük meg a töltelékkel. Díszítés elõtt jól lehûtjük.