Máktorta ribizli lekvárral
sponsored links
Még mindig van egy nagy adag mák, amit még õsszel vettem (nagyon elõrelátóan), hogy majd jó lesz a bejglibe. Mivel bejgli nem lett annyi, amennyit szerettem volna, a mákból is elég sok maradt. A tavaszi spájzleltárnál realizáltam igazából a mennyiséget. Muszáj felhasználni, de azt sem szeretném, ha egy életre megutálnánk. Mákos tészta, mákos kenyér, mákos nudli, de süti még nem készült belõle.
Már többször szemeztem ezzel a liszt nélküli máktorta recepttel és mivel volt egy felbontott ribizli lekvárom, gondoltam elérkezett az idõ, hogy megsüssem. Amikor feltérképeztem a receptet, elõkerestem a piskótakészítés fortélyait, mert itt a lényegi információk hiányoztak. Az a klasszikus "megfelelõ lángon készre sütjük" típusú recept. Én most csak fél adagot csináltam, mert gyanítottam, hogy egyedül kell majd elpusztítanom (mivel nincs benne csoki). Kis segítséggel egy napig tartott csak ki szegényke :)
Hozzávalók 4 személyre:
75 g cukor
25 g méz
75 g darált mák
1 ek édes morzsa (én babapiskótát törtem össze mozsárban) ...