Máktorta joghurtkrémmel
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja,1 evõkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor.
a krémhez: 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
a díszítéshez: csokoládéforgács, tejszínhab,
Elkészítése:
A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütõport majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott vagy sütõpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihûlni, majd elvágjuk.
A zselatint 1 dl joghurttal elkavarjuk, felmelegítjük (nem szabad fõzni), összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral és a krémsajttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt és megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítjük. Másnap szeleteljük.