Máktorta
sponsored links
Az idei Segítsütin volt egy meglepetésvendég. Hegyi Barbara ajánlotta fel a közremûködését. Egyszerû dolga volt, hiszen a szakácskönyvében van jó néhány ígéretes sütirecept, csak ki kellett nyitni a megfelelõ oldalon. Úgy gondoltam, én is kipróbálom a kérdéses tortát, de kicsit változtattam rajta, adtam hozzá ezt-azt, legyen benne többféle íz.
Mascarponés máktorta eperrel (18 cm-es tepsiben kb. 8 szelet):
180 fokra elõmelegítjük a sütõt. 2 tojássárgát habosra keverünk 6 dkg cukorral. A fehérjéket habbá verjük, és amikor félkemény, hozzáadunk 6 dkg cukrot, és addig verjük, míg a hab kemény és fényes nem lesz. 20 dkg mákot és 1 teáskanál sütõport elkeverünk a cukros tojássárgával. Belekeverünk 4 dkg olvasztott, de hideg vajat. Végül több részletben beleforgatjuk a cukros tojáshabot. Kivajazott sütõformában addig sütjük, míg a beleszúrt ...