Máktorta citromos glazúrral
sponsored links
Hozzávalók:
- 37 dkg õrölt mák
- 25 dkg liszt
- 20 dkg tejföl vagy joghurt
- 18 dkg cukor
- 12,5 dkg õrölt dió
- 1,25 dl olaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 tasak sütõpor
A kenéshez:
- 3 evõkanál baracklekvár
- 1 evõkanál forró víz
A citromos glazúrhoz:
- 25 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- 1 citrom leve
-->
Elkészítése:
- Összekavarjuk a mákot liszttel, dióval, és sütõporral.
- Az egész tojásokat mixerrel 4-5 percig habosítjuk,a végén hozzáadva a cukrot is. Belekavarjuk a tejfölet, az olajat, majd a lisztkeveréket, és óvatosan összeforgatjuk.
- A masszát egy tetszõleges formába öntjük (pl kuglófformába), és 160 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. Még melegen megkenjük víz és lekvár elegyével, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot beleszórjuk, és együtt verjük.
- A végén a citromlevet belekavarjuk, és a glazúrt a máktortáta csurgatjuk. Miután megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.
Megj: A képen látható kuglóf diétás változat: glutén-, és cukormentes, illetve szénhidrátcsökkentett.