Mákosguba -deluxe- mascarponeval és aszalt sárgabarackkal
sponsored links
Az én kicsi férjem névnapjára mákosgubát kért tõlem. Van egy szuper mákosguba receptem, amit már sokszor elkészítettem és mindig sikert aratott. Az eredeti receptet a Nõk lapja Konyha 2009. márciusi számában találtam, de kicsit felturbóztam a mi ízlésünk szerint.
Hozzávalók:
10 db. kifli
5 dl tej
12 dkg darált mák
12 dkg porcukor ( ezt 3 részre osztom)
vaníliakivonat
5 dkg vaj
4 tojás sárgája
25 dkg mascarpone
6-8 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés:
A kifliket (legjobb, ha 1-2 napos) karikára vágom. Ha friss kiflink van, akkor meleg sütõben pár perc alatt kiszárítom. A tejet a porcukor egy részével és a vaníliával felforralom, és ráöntöm a kiflire. Ezután megszórom a darált mákkal, amit szintén egy rész porcukorral daráltam le frissen. Így végül is elkészítek egy hagyományos mákosgubát.
A sütõt elõmelegítem 175 fokra.
Felkockázom kicsi kockákra az aszalt sárgabarackot és kevés vízben felteszem fõni, ahogy felforr, leszûröm.
A tojás sárgákat a porcukor egy részével kikeverem, hozzákaverem a mascarponet és az aszalt sárgabarackot. Egy nagy tálban összeforgatom a mákosgubát a mascarpones-tojásos-aszalt barackos keverékkel.
Kivajazok a vaj egy részével egy jénait, beleteszem a mákosgubát, a tetejére vajat morzsolok és kb, 20 perc alatt megsütöm.
Frissen, forrón tálalom.
Nagyon-nagyon-nagyon finom!!!!!!!!!