Mákosbejgli-tekercs

2012-12-08

sponsored links


Azaz mákos bejgli piskótába álmodva, amikor nincs idõ kelesztésre-pihentetésre, és nincs türelem a várakozásra.

Mákosbejgli-tekercs

Hozzávalók a piskótához: 3 egész tojás, 5 evõkanál cukor (nálam 4 evõkanál gyümölcscukor), 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál liszt vagy 5 evõkanál liszt és 2 evõkanál darált mák (a töltelékhez használt mákból); a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 80 ml tej, 15 dkg cukor (nálam 5 evõkanál gyümölcscukor), 8 dkg mazsola, 1 citrom héja, 2 teáskanál fahéj, 25 dkg vaj (nálam margarin a laktózérzékenység miatt), 2-3 evõkanál porcukor (nálam porított fruktóz), 1-1 nagy marék fagyasztott fekete áfonya és piros ribizli.

Elkészítése: A krémmel indítunk. A tejet és a cukrot felforraljuk, majd ráöntjük a mazsolával elkevert mákra. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat meg a fahéjat, jól összekeverjük, majd hagyjuk teljesen kihûlni. A piskótához a tojásokat kézi mixer segítségével habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet, vagy a lisztet és mákot, és sütõpapírral bélelt ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/12/m...

sponsored links

Keres?s