Mákos-áfonyás muffin
sponsored links
Sajnálom, hogy nem készültek fázis fotók az alkotásról...
A recept Stahl Judith Gyors muffinok címû könyvébõl van, picit módosítottunk rajta, egy ici picit...
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg darált mák
- 1 kávéskanál sütõpor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 1 vanília cukor
- 2 tojás
- 8 evõkanál tejszín
- 10 dkg aszalt áfonya
- 15-20 dkg porcukor
- 3-4 evõkanál áfonyaszörp
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítjük 200 fokra, a muffin tepsi mind a 12 horpadásába teszünk egy papírkapszlit.
- A lisztet, mákot, sütõport, fahéjat, sót egy talban összekavarjuk.
- Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 perc alatt robotgéppel összedolgozzuk. Aztán egyenként alaposan hozzákavarjuk a tojásokat is.
- Következõ lépésben felváltva a tojásos masszához adagoljuk a lisztes keveréket és a tejszínt.
- Utolsó lépésben belekavarjuk az áfonyát is.
- A tepsibe kanalazzuk és 20 -25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihûltek, elkészítjük a mázat, a porcukorból és a szörpbõl sûrû, nehezen csurgó krémet kavarunk, és a muffinok tetejére kenjük, darált mákkal megszórjuk....