Mákos - túrós morzsa, forró meggy dzsemmel

2012-03-09

sponsored links


Édességet még nem is ajánlottam az oldal fennállása óta.... A következõ fogás sem egy tipikus desszert, leggyakrabban fõételként szoktuk készíteni, persze az éttermek ajánlatában manapság már megtalálható a menüsor végén is. A császármorzsa szigorúan véve csak egyféle módon készíthetõ, mégpedig a palacsintához hasonlóan - annyi különbséggel, hogy a tojásfehérjét habbá kell verni -  csak liszt hozzáadásával. Mikor darával keverjük, azt már dara morzsának szokás nevezni, vagy valami másnak, attól függõen, hogy mivel egészítettük ki az alaptésztánkat. Sokféle módozat létezik, lehet a fõszerep a gyümölcsöké, kerülhet bele túró, egyéb tejtermék,  számtalan gabonaféle, vagy akár a  sós- zöldséges változatot is kipróbálhatjuk. Ebben a receptben  túróval, mákkal és teljes kiõrlésû liszttel tettem nem csak gazdagabbá, de izgalmasabbá, finomabbá az ételt. Így lett a régi szeretett, egyszerû smarniból, magas fehérje és rost tartalmú, kálciumban, foszforban és káliumban gazdag, teljes értékû ebéd. Ajánlom kipróbálásra, és bíztatok mindenkit további variációk készítésére!

Recept:
Hozzávalók ( négy személyre) :
50 g tönköly fehér liszt
30 g bio teljes kiörlésû búzaliszt
60 g õrölt mák
60 g cukor
5 tojás
180 gr krémtúró ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/2V_...

sponsored links

Keres?s