Mákos tészta.... Diós tészta....
sponsored links
A legegyszerûbb tésztaételek, de talán a legfinomabbak is.
Nem ismerek senkit aki ne szeretné.
A család inkább a mákosra szavaz, én meg egy kicsit jobban szeretem a diósat, ezért egyszerre készítem mindkettõt.
Kép a netrõl:
Mákos tészta
20 dkg darált mák
cukor ízlés szerint
25 dkg széles metélt
1. ek. zsír
lekvárok
A mákot általában õrölve veszem, de ha netán mégsem, akkor a kávédarálón darálom meg, mert nincs mákdarálóm.
Összekeverem 1-3 ek. kristálycukorral.
Sós forrásban lévõ vízben kifõzöm a tésztát, 7-8 perc alatt, leszûröm és forró zsírra borítom a serpenyõben, elkeverem és azonmód tálalom is, mindenki maga szórja meg az adagját annyi cukros mákkal, amennyivel csak szeretné.
Családtagjaim általában jó sokkal szokták, mert nagyon szeretik.
Mindig forró, olvasztott zsíron forgatom meg a kifõtt tésztát, mert Anyósom mondta mindig, ha jó ízû, finom fõtt tésztát szeretnék akkor kizárólag zsírra szabad tenni.
Igaza volt, tényleg finomabb, a Dédiék is így csinálták, a Nagymamám is, viszont az Anyukám mindig olajon, igaz neki epebántalmai voltak, õ soha nem használt zsírt.
Volt alkalmam mindkettõt ízlelni, nagyon nagy különbség ugyan nincs, de a zsírral zamatosabb talán.
Kép a netrõl:
Diós tészta
20 dkg dió darálva, mivel sok diónk terem, így én szoktam darálni
cukor ízlés szerint
25 dkg széles metélt
1 ek. zsír
lekvárok
Minden ugyanúgy történik, mint a mákosnál.
itt épp narancslekvárral.... de bármilyennel csodafinom, barack, meggy, eper, málna, szilva, hogy csak azokat soroljam amik nekem vannak, mivel nyaranta szorgalmasan befõzöm ezeket....