Mákos totukrémes meggyes süti
sponsored links
A recept és a kép Kunné Bea oldaláról való
- 7 közepes tojás sárgája
- 10 dkg frissen darált mák
- 10 dkg darált dió
- 2 evõkanál darált eritrit, ízlés szerint adagolható
- 1/2 teáskanál fahéj
- Csipet só
- 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
- Kevés citromlé v. almaecet
Az 50 dkg túrókrém hozzávalói házilag készítve:
- 2 dl kókusztejszín
- 1 és fél kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- 4 evõkanál darált eritrit
- 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin
A meggyzselé hozzávalói:
- 50 dkg magozott meggy /nem fagyasztott/
- Fél mokkáskanál fahéj
- 2 evõkanál darált eritri
- 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin
Elkészítés:
- A tésztához a tojások sárgáját habosra keverd ki az édesítõvel és a sóval
- Tedd bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és a darált magvakat, fahéjat, majd keverd el
- Zsírpapírral bélelt 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformába simítsd bele a tésztát. – Legjobb ezt egy szilikonos lapátkával csinálni, arra nem ragad a tészta!
- Elõmelegített sütõben, légkeverésen 160 fokon, 15-20 perc alatt sül meg; A tészta pont kihûl, mire a túrókrém elkészül
A túrókrém elkészítése:
- A zselatint tedd hideg vízbe, majd közepes lángon, folyton keverve addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik
- Amikor ez elkészült a krém többi hozzávalójával együtt – kókusztejszín és fûszerek – turmixgépben keverd krémesre, melyet öntsd a már kihûlt tésztára és tedd hûtõbe, amíg megdermed
A zselatin borítás elkészítése:
- A zselatin esetében ugyan úgy járunk el, mint a krémnél
- A meggyet /ha fagyasztottból készül, ki kell engedni/ nyersen tedd turmixgépbe a hozzávalókkal (lehet teljesen egynemûre turmixolni, én kicsit darabosra hagytam!)
- A már dermedt túrókrémre öntsd a meggyzselét
- Újabb hûtés után szeletelhetõ