Mákos totukrémes meggyes süti

2014-06-09

sponsored links

A recept és a kép Kunné Bea oldaláról való

A tészta hozzávalói:mákostotusmegyes

  • 7 közepes tojás sárgája
  • 10 dkg frissen darált mák
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evõkanál darált eritrit, ízlés szerint adagolható
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • Csipet só
  • 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • Kevés citromlé v. almaecet

Az 50 dkg túrókrém hozzávalói házilag készítve:

  • 2 dl kókusztejszín
  • 1 és fél kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 4 evõkanál darált eritrit
  • 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin

A meggyzselé hozzávalói:

  • 50 dkg magozott meggy /nem fagyasztott/
  • Fél mokkáskanál fahéj
  • 2 evõkanál darált eritri
  • 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin

Elkészítés:

  • A tésztához a tojások sárgáját habosra keverd ki az édesítõvel és a sóval
  • Tedd bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és a darált magvakat, fahéjat, majd keverd el
  • Zsírpapírral bélelt 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformába simítsd bele a tésztát. – Legjobb ezt egy szilikonos lapátkával csinálni, arra nem ragad a tészta!
  • Elõmelegített sütõben, légkeverésen 160 fokon, 15-20 perc alatt sül meg; A tészta pont kihûl, mire a túrókrém elkészül

A túrókrém elkészítése:

  • A zselatint tedd hideg vízbe, majd közepes lángon, folyton keverve addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik
  • Amikor ez elkészült a krém többi hozzávalójával együtt – kókusztejszín és fûszerek – turmixgépben keverd krémesre, melyet öntsd a már kihûlt tésztára és tedd hûtõbe, amíg megdermed


A zselatin borítás elkészítése:

  •  A zselatin esetében ugyan úgy járunk el, mint a krémnél
  • A meggyet /ha fagyasztottból készül, ki kell engedni/ nyersen tedd turmixgépbe a hozzávalókkal (lehet teljesen egynemûre turmixolni, én kicsit darabosra hagytam!)
  • A már dermedt túrókrémre öntsd a meggyzselét
  • Újabb hûtés után szeletelhetõ

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22953

sponsored links

Keres?s