Mákos szívek éjszaka kelesztett csodatésztábó

2014-03-16

sponsored links

Nagyon izgatta a kíváncsiságomat a Barbinál látott mákos szívek. Ki kellett próbálnom, hát mennyei! Köszönöm szépén a receptet Barbinak és természetesen Vicuskának is. Felkerült az ismétlendõk listájára. Fantasztikus recept. Én innen vettem. Érdemes megnézni, mert fázisfotók is vannak.
Az enyémek nem lettek olyan szépek, mint Barbié, de majd legközelebb, ízre azonban nagyon finomak, a családomnak nagyon ízlettek.

A tészta hozzávalói:

  • 250 g joghurt
  • 2 tojás
  • 100 g olvasztott margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 6 evõkanál cukor
  • 25 g friss élesztõ
  • fél kg liszt (nekem 60 dkg vett fel)
  •  

Mákos töltelék:
  • 300 g mák
  • 150 g kristálycukor
  • 4 evõkanál szilvalekvár
  • ? üveg magozott meggy félbe vágva
  • kb 2 dl víz
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, sóval habverõvel kikevertem, hozzáadtam a joghurtot és olvasztott vajat és összekevertem Majd  a lisztet és az élesztõt is hozzáadtam és együtt dagasztottam kb. min. 10 percig amíg a tészta el nem vált az edény falától. A tészta kicsit ragadós és lágy. A receptben tulajdonképpen 50 dkg liszt van feltüntetve, de nekem 60 dkg-ot vett fel. A bedagasztott tésztát egy vajjal kikent  mély mûanyag dobozba tettem és elraktam a hûtõbe. Kb. 3 órát kell állni, de az enyém több, mint 24 órát állt a hütõben.
A  hûtõbõl kivettem és  kb. fél órát hagytam melegedni, majd lisztezett felületen átgyúrtam és 12 részre osztottam
Nekem darált mákom volt., így nem kellett a mákot darálni. Egy lábasba feltettem a vízet és a cukrot amibõl szirupot készítettem, ebbe öntöttem bele a mákot egy piicit összefõztem, majd hozzáadtam a szilvalekvárt, mert mi azzal szeretjük, a mákos beiglihez is szilvalekvárt szoktam használni. Majd hozzáadtam a felaprított meggy darabokat.
A sütõt elõmelegítettem 190 fokra, a, a tepsit kibéleltem sütõpapírral.
A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtottam, megkentem a máktöltelékkel, majd szorosan feltekertem, kettéhajtottam és a a hajtás felöli részen átvágtam a tésztát, a végétõl kb 1 cm-re és a két szirmot kifordítottam. Egymás mellé helyeztem a tepsibe és a tészta részeket megkentem joghurttal. Kb. 30 percig sütöttem.

Még egyszer köszönet Vicusnak és Barbinak a fantasztikus receptért. A tésztája mennyei, ki fogom próbálni sós töltelékkel is.




Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s