Mákos-szezámos kréker szilveszterre

2012-12-30

sponsored links


Gazdagságot és bõséget hozó ;) kréker szilveszterre (is): mákos, szezámos, ínycsiklandó. Vendégeknek (is) készítve legalább négyszeres adaggal érdemes indítani. :)

A lisztet, sót, vajat, mákot és szezámmagot késes robotba mérem, 1-2 fordulattal morzsásra darálom. Hozzácsorgatom a tejszínt és addig hagyom a gépet dolgozni, amíg a tészta éppen összeáll. Ekkor folpackba csomagolom és hagyom 10-15 percig pihenni a tésztát. Ezalatt elõmelegítem a sütõt 210 °C-ra.

A tésztát finoman lisztezett deszkán 1-2 mm (inkább 1) vékonyra nyújtom (érdemes két gombócra szedni és úgy dolgozni vele). A tetejét vizes kézzel átsimítom, szezámmagot szórok és kevés sót õrölök rá, majd a nyújtófát még egyszer végiggörgetem rajta, hogy a szezám beletapadjon a tésztába. Krékerformákkal kiszúrom (derelyevágóval lényegesen gyorsabb mulatság), ezután sütõpapíros tepsire helyezem a kiszúrt tésztadarabokat és a forró sütõben - a tészta vastagságától függõen - 7-9 perc alatt megsütöm.

Hozzávalók kb. 2 tepsi krékerhez (2-4 fõre):
150 g finomliszt, 1 teáskanál (7 g) só, 75 g ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/12/makos-szezam...

sponsored links

Keres?s