Mákos, szezámmagos és parmezános - oregánós óriáskiflik

2011-09-21

sponsored links

A napokban készült szendvicszsömlék olyan finomak voltak és gyorsan elfogytak, hogy már harmadnap újra sütéshez készülõdtem.

Most amolyan kalácstésztás péksüteményeket akartam sütni - olyat, ami az Intersparban oly népszerû sajtos bagett. Csak én olyat, ami másnap, sõt még harmadnap is friss, puha marad. Hasonló péksütemények a parmezános-oregánós szendvicskenyerem, és hamburgerzsömlém is.

Érdekes, hogy azt olvasom, hogy a kenyerekbe az adalékanyagok egy része azért kerül, hogy tovább "frissek", puhák maradjanak. Nekem az a tapasztalatom, hogy vagy gumiszerûvé válnak, vagy megszáradnak amolyan prézlinek valónak.

Amit én házilag sütök - akár kenyér, akár péksütemény - mindig tovább friss és puha marad valamint szikkadtan is élvezhetõ, pirítva pedig összehasonlíthatatlanul finomabb.

Szóval, összeállítottam a tésztát a saját elképzeléseimnek megfelelõen.

4 óriáskiflihez: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s