Mákos, szezámmagos és parmezános - oregánós óriáskiflik
sponsored links
Most amolyan kalácstésztás péksüteményeket akartam sütni - olyat, ami az Intersparban oly népszerû sajtos bagett. Csak én olyat, ami másnap, sõt még harmadnap is friss, puha marad. Hasonló péksütemények a parmezános-oregánós szendvicskenyerem, és hamburgerzsömlém is.
Érdekes, hogy azt olvasom, hogy a kenyerekbe az adalékanyagok egy része azért kerül, hogy tovább "frissek", puhák maradjanak. Nekem az a tapasztalatom, hogy vagy gumiszerûvé válnak, vagy megszáradnak amolyan prézlinek valónak.
Amit én házilag sütök - akár kenyér, akár péksütemény - mindig tovább friss és puha marad valamint szikkadtan is élvezhetõ, pirítva pedig összehasonlíthatatlanul finomabb.
Szóval, összeállítottam a tésztát a saját elképzeléseimnek megfelelõen.
4 óriáskiflihez: ...