Mákos - rumos szilvalekváros palacsinta
sponsored links
Vettem új palacsintasütõt, mert a régiek már nagyon elhasználódtak, viszont ebben az újban eléggé sápadt maradt a tészta, pedig nem sütöttem rövidebb ideig mint máskor.
Legszebben a vas palacsintasütõben sül meg, de az olyan nehéz, az ember csuklója kikészül.
Ezek a modern teflonosak könnyûek, nem ég le benne, de színe sincs.
Mindegy, attól még palacsinta és imádjuk.
-Pedig az idõk kezdetén csak az imádat volt, a készítés tudása hiányzott.
Szakácskönyvbõl kavartam össze a tésztát nagy hirtelen egy este, amikor váratlan vendégek - a barátaink - jöttek.
Még nem volt palacsintasütõm, csak egy rántottasütõ, egy fazékban kezdtem összekeverni a hozzávalókat, mert nem volt megfelelõ tálam sem. Hol túl sûrûnek találtam, akkor bõven tettem hozzá szódavizet, hol túl hígnak, akkor tettem hozzá lisztet még. Addig-addig, hogy tele lett a fazék, megkezdtem a sütést, elégettem két konyharuhát, egy tésztalap olyan vastag lett mint a subaszõnyeg. A füstre kijött a férjem, aki addig büszkélkedett a feleségével, hogy milyen ügyes stb. és nézte-kérdezte mi van, már ennyit sütöttem? Ugyanis a tálon szép magasan állt a palacsinta. Mire én mondom, ...