Mákos - ribizlis

2011-12-02

sponsored links


Az úgy volt, hogy ki kellett volna menni a hidegbe hajdinát darálni... Nem mentem. :)
Lett belõle legalább olyan jó, mint a hajdina piskóta, amihez liszt kell. 
A másik része az, hogy elhatároztam, csökkentem az otthoni készleteket. Tele vannak a polcok lekvárokkal, a mélyhûtõ gyümölccsel. Ideje felhasználni is, nem csak gyûjtögetni. Ebbõl kifolyólag fekete ribizli akadt a kezembe, így az lett a másik jelentõs összetevõ, de akár barack befõtt, vagy lekvár is lehetne, vagy csak simán almareszelék.
A Hugomat másnap este meglepve kérdeztem, hogy te ettél a mákosból?
- Persze - jött a válasz azonnal.
- De hiszen abban hajdina van.
- AZ NEM HAJDINA! TUTI NEM.
- Ha te mondod... - kuncogtam magamban, és már villogott a szemem, hogy "Megvagy cigány!"
Ez utóbbi megjegyzés nem rasszizmus akar lenni, csak nagyapám kedveskedõ mondása volt, mikor kicsik ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2011/12/makos-r...

sponsored links

Keres?s