Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve
sponsored links
A recept innen származik!
A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihûlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefõttet (ne használjunk sok befõttlevet fel). A keményítõt simára keverjük 0,5 dl befõttlével, majd besûrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihûl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
A kihûlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihûlt meggyszószt, a másik mascarponés lapot ráborítjuk. Tálalásig hûtõbe tesszük. Szeletelés elõtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.
Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg õrölt mák
fél cs. sütõpor
A töltelékhez:
kb. 40 dkg meggybefõtt
4 dkg étkezési keményítõ
0,5 dl befõttlé
rum vagy rumaroma
A mascarponés krémhez:
50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
A tésztához:
5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg õrölt mák
fél cs. sütõpor
A töltelékhez:
kb. 40 dkg meggybefõtt
4 dkg étkezési keményítõ
0,5 dl befõttlé
rum vagy rumaroma
A mascarponés krémhez:
50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihûlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefõttet (ne használjunk sok befõttlevet fel). A keményítõt simára keverjük 0,5 dl befõttlével, majd besûrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihûl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
A kihûlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihûlt meggyszószt, a másik mascarponés lapot ráborítjuk. Tálalásig hûtõbe tesszük. Szeletelés elõtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.