Mákos patkó
sponsored links
Általános iskolás koromban úgy indult a napom, hogy betértem a suli melletti pékségbe, és feltankoltam mákos és diós búrkiflibõl. Azóta is nagy rajongója vagyok ennek a kifliségnek, azonban eddig nem próbálkoztam az elkészítésével, mert úgy gondoltam, hogy nagyon bonyolult lehet. Aztán végiglapoztam a Nõk Lapja Konyha Desszert különszámát, és azonnal megakadt a szemem a recepten. Kicsit elborzadtam a mákos töltelék nyomózsákból történõ tésztára juttatásán, ezért gyorsan továbblapoztam. Egy szép napon azonban hirtelen rám tört a mákéhség, és eszembe jutott a mákos patkó. Úgy döntöttem, egy életem, egy halálom, ezt itt és most rövidre zárjuk, elkészítem gyermekkorom kedvencét, de a nyomózsákot számûzöm, mivel nem hiányzik nekem a felesleges stressz. Meglepõen könnyen és gyorsan haladtam, az eredmény pedig nagyon finom lett, rekordsebességgel ürült ki a tepsi...
Mákos patkó
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztõ
- 5 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 5 dkg puha vaj ...