Mákos muffin (csak így alliterálva)
sponsored links
A muffin is elég vélemény-megosztó sütemény. Egyik ismerõsöm szerint drága süti, másik szerint száraz,tömény, harmadik szerint pedig kizárólag frissen fogyasztható.
Mivel nálunk kedvenc, ezért szívesen sütöm. Tegnap mákossal kedveskedtem családomnak.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg liszt
5 dkg õrölt mandula
2 1/2 teáskanál sütõpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
13 dkg cukor
1 evõkanál vaníliáscukor
teimnek
0,8 dl növényi olaj (kókuszolaj)
2,5dl natúr joghurt
15 dkg darált mák
pici tej
A lisztet,mandulát elkeverjük a szódabikarbónával és sütõporral.
Másik tálban a tojást felverjük,elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral, a joghurttal végül az olajjal.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztkeveréket.
Csak addig keverjük, amíg a szárazak átveszik a nedvességet!
A muffinsütõ mélyedéseibe egy-egy kapszlit helyezünk, ebbe kanalazunk a fehér tésztából.
A mákot pici tejjel és cukorral felfõzzük. Egy-egy teáskanálnyit teszünk a muffin-formákba, majd a maradék fehér tésztát is rákanalazzuk.
Ha nincs épp otthon kapszlink, tegyük a formát pár percre mélyhûtõbe. Sütés után így könnyen ki tudjuk venni a formából.
Sütési ideje kb. 25 perc.
Utána rögtön vegyük ki a formából és pihentessük. Én a mikró rácsára szoktam rátenni, így nem fülled be az alja.
Jó étvágyat!