Mákos muffin (csak így alliterálva)

2014-02-14

sponsored links

DSC_1074.JPG

A muffin is elég vélemény-megosztó sütemény. Egyik ismerõsöm szerint drága süti, másik szerint száraz,tömény, harmadik szerint  pedig kizárólag frissen fogyasztható.

Mivel nálunk kedvenc, ezért szívesen sütöm. Tegnap  mákossal kedveskedtem családomnak.

Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg liszt

5 dkg õrölt mandula

2 1/2  teáskanál sütõpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 egész tojás

13 dkg cukor

1 evõkanál vaníliáscukor

teimnek

0,8 dl növényi olaj (kókuszolaj)

2,5dl natúr joghurt

15 dkg darált mák

pici tej

A lisztet,mandulát elkeverjük a szódabikarbónával és sütõporral.

Másik tálban a tojást felverjük,elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral, a joghurttal végül az olajjal.

Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztkeveréket.

Csak addig keverjük, amíg a szárazak átveszik a nedvességet!

A muffinsütõ mélyedéseibe egy-egy kapszlit helyezünk, ebbe kanalazunk a fehér tésztából.

A mákot pici tejjel és cukorral felfõzzük. Egy-egy teáskanálnyit teszünk a muffin-formákba, majd a maradék fehér tésztát is rákanalazzuk.

DSC_1059.JPG

Ha nincs épp otthon kapszlink, tegyük a formát pár percre mélyhûtõbe. Sütés után így könnyen ki tudjuk venni a formából.

Sütési ideje kb. 25 perc.

Utána rögtön vegyük ki a formából és pihentessük. Én a mikró rácsára szoktam rátenni, így nem fülled be az alja.

Jó étvágyat!

DSC_1060.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/02/14/makos_...

sponsored links

Keres?s