Mákos-meggyes püspökkenyér

2012-07-13

sponsored links


Drága apai nagyanyám mûvésze volt a süteményeknek, s nagy szerencsémre megtanított rétest is nyújtani. Ezt a tudományomat volt szerencsém kamatoztatni fõvárosi lakásunkban is, a nappali közepén, a parkettát lepedõkkel letakarva. Aki viszont most arra számít, hogy rétesnyújtós bejegyzés következik, bizony nagyot téved. Miért kezdtem mégis ezzel a mondandómat, Nos, a rétesek közül a legnagyobb kedvencem a mákos-meggyes. De itt még mindig nincs vége a történetnek! Kolléganõim a minap isteni süteményt hoztak be: mákos-aszalt szilvás püspökkenyeret. Hmmm. Valami mennyei volt. A számban olvadt a tészta, a mák utánozhatatlan íze csiklandozta az ízlelõbimbóimat, amit tökéletesen kiegészített a citromhéj friss, üde aromája.Azonnal tudtam, ezt el kell követnem otthon is.A receptet nem kértem el, így böngészhettem a neten, s több helyen is megtaláltam az aszalt szilvás verziót. Abban biztos voltam, hogy aszalt szilva nincs otthon, azonban egy fél üveg magozott meggyet rejt a hûtõszekrény, s épp ideje lenne felhasználni. Ráadásul Múzs is utazott a Balatonra, legalább - gondoltam -megy majd üres kézzel.Hozzávalókat összeírtam, bevásárló lista is elkészült, hazafelé a CBA felé vettem azirányt,majd otthon azonnal nekiveselkedtem a sütésnek, a közel 40 fok ellenére.

Terjedelmes bevezetõ után jöjjön a recept, némileg saját képemre formálva:

Mákos-meggyes püspökkenyér

1 pohár natur joghurt (én Cserpest használtam és ezzel mértem a további hozzávalókat)
3 tojás 
1 és egy kicsi joghurtos pohár cukor  ...

Folytats a blogon ... belvarosikonyha.blogspot.com/2012/07/...

sponsored links

Keres?s