Mákos-meggyes morzsatorta
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt( még jobb , ha a fele rétesliszt), 1 kiskanál sütõpor, késhegynyi só, késhegynyi õrölt fahéj, 20 dkg porcukor, 20 dkg. margarin, 2 tojássárgája,a forma kikenéséhez: 2 dkg. margarin a töltelékhez: 2 tojásfehérje, 6-8 evõkanál kristálycukor, 20 dkg. õrölt mák, maréknyi mazsola, 80 dkg. magozott meggy( fagyasztott vagy befõtt is lehet), 1 mokkáskanál õrölt fahéj.
Elkészítése: a tésztához a lisztet a sütõporral, a sóval, a fahéjjal és a porcukorral összeforgatom. A hideg margarinnal és a tojássárgájával elmorzsolom. Egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformát margarinnal kikenek, és a morzsalékos tészta felét egyenletesen beleszórom, egy kicsit belenyomkodom.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem, a vége felé 4-5 evõkanál cukrot is hozzáadok. A mákot és a mazsolát ...
Elkészítése: a tésztához a lisztet a sütõporral, a sóval, a fahéjjal és a porcukorral összeforgatom. A hideg margarinnal és a tojássárgájával elmorzsolom. Egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformát margarinnal kikenek, és a morzsalékos tészta felét egyenletesen beleszórom, egy kicsit belenyomkodom.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem, a vége felé 4-5 evõkanál cukrot is hozzáadok. A mákot és a mazsolát ...