Mákos marcipános bejgli
sponsored links
Húsvétkor is sütök bejglit, csak egy picit másképpen "fûszerezem".
Citrushéj és mazsola helyett, marcipánt társítottam a mákhoz.
Más oka is van, hogy ezt most feljegyzem. A receptet egyszerûsítettem és nem vált kárára. Megígértem apámnak, hogy másnap lesz bejgli, de az élet úgy hozta, hogy nem volt módom elõzõ este bedagasztani.
A hagyományos receptem szerint, este dagasztom, töltöm, reggelig hideg helyen pihen és utána sütöm. Hát ez most nem jött össze. Az ígéret, viszont ígéret. Mit csináljak?
Eszembe jutott, hogy van egy gesztenyés kifli receptem, ami élesztõvel készül,
de nem kell keleszteni és még is omlós, nagyon finom.
Ezt a technikát ötvöztem a hagyományos bejgli receptemmel és így született valami új. Ami nem, hogy nem rosszabb, hanem ...