Mákos képviselõfánk
sponsored links
Tudom, tudom már lassan január közepe, én meg most jövök a Karácsonyi menüvel, nem épp idõszerû. Ennek ellenére mégis gondoltam megosztom Veletek, mivel ezek mind olyan ételek, amelyek nem csak az ünnepi asztalra kerülhetnek. Sok tekintetben ismétlem önmagam.
Ez volt a komplett menü:
- kacsamájkrém brióssal (nem ilyen, de nagyon hasonló)
- házi kenyér, valami hasonló
- fûszeres almával töltött kacsa
- mákos profiterol vagy inkább képviselõfánk
Ez utóbbin sokat agyaltam minek nevezzem, egész sokáig profiterol névre hallgatott, de most végül úgy döntöttem a képviselõfánk jobban megállja a helyét, a profiterolt ugyanis le kellett volna öntenem csokival, az itt kimaradt, viszont a vaníliás mákos krémhez tejszínt is szervíroztam.
A tészta a klasszikus égetett tészta, avagy franciául Páté á Choux. A francia konyha igen elõszeretettel használja, nem csak édesen és nem csak sütve. Ha a tésztába sajtot keverünk, majd sütõben megsütjük, halmokban, mint ahogy a képviselõfánk esetében történik, akkor az un gougéres nevõ francia sós tésztát kapjuk. Ez tölthetõ még további sajtos krémmel, ehetõ ...