Mákos joghurtfánk
sponsored links
Mostanában nagy divat a fánk. Elvégre farsangi szezon van és annak szinte elmaradhatatlan kelléke. Ráadásul ez a fajta kevert, nem kelesztett fajta - akár túró-, akár joghurtfánk - igen gyorsan, kb. 10 perc alatt elkészül, aztán csak sütni kell. Na meg megenni. Bár ez még szerintem sosem okozott gondot.
Mákos joghurtfánk
Ez kell hozzá: 450 g natúr joghurt (1 nagy pohár), 3 tojás, csipet só, xukor vagy édesítõszer, 4 ek. darált mák, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. rum, 1 sütõpor, 4 ek. zabpehely, 6 ek. liszt, 6 ek. mastermix, olaj a sütéshez, a tetejére vaníliás porxukor.
Így készül: az olajat 2 ujjnyi mélységben feltesszük melegedni. Ehhez nem használok nagy edényt, egy kisebb lábost neveztem ki erre a célra.
A joghurtot elkeverem a tojásokkal, a mákkal, citromhéjjal, sóval, xukorral, rummal és zabpehellyel. A liszteket a sütõporral összeszitálom, majd ezt is a joghurtos keverékhez adom és elnagyoltan belekeverem. A tésztát ...