Mákos henger
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2-3 evõkanál zsíros tejföl, 1 sütõpor, 1 kávéskanál ecet, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 7-8 evõkanál forró tej; a tálaláshoz: 5 dkg porcukor.
Elkészítése: A lisztet összedolgozzuk a vajjal, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk, a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütõport meg az ecetet és alaposan összedolgozzuk. Puha, jól dolgozható tésztát kell kapjunk, ha szükségesnek érezzük, kevés tejfölt még adunk hozzá. A tésztát 30 percig hidegben pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk és derelyevágóval kb. 7x5 cm téglalapokká vágjuk. A töltelékhez a mákot ...