Mákos gubafelfújt.
sponsored links
Karácsonykor a bõséges kínálatból nálunk nem hiányozhat a mákos guba sem. Hosszú évek óta 24.-én ebédre halászlé, újabban korhely harcsa halászlé készül és mákos guba. Nagyon szeretjük a mákos gubát, de idén úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom egy új recepttel, és felfújtat készítek mivel az sokkal szaftosabb. A hozzávalók szinte ugyanazok mint a mákos gubánál, csak az elkészítésében van némi eltérés. Ez a kis eltérés viszont sokkal finomabbá, szaftosabbá teszi ezt az egyszerû édességet. A kifli helyett akár az ünnepre sütött, és megmaradt kalácsból is elkészíthetjük. Mivel hamarosan itt van a szilveszter, és hagyományokat követve sok helyen készítenek ilyenkor mákos gubát annak a reményében, hogy a sokszemû mák, sok szerencsét, és sok pénzt hozzon az új évben, így én bátran merem ajánlani ennek a felfújtnak az elkészítését is. Természetesen jó sok mákkal, hogy a 2013-as évben ne legyen hiányunk sem szerencsében, sem pedig sok-sok pénzben.
Hozzávalók:
6 db kifli
3 dl tejszín
3 dl tej
2 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
porcukor
darált mák ...